Kleutergym


Kleuter Gym

Kleuters (4-5 jaar) hebben plezier in bewegen! Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is.

Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders. Bij  kleutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Bij kleutergym worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich in zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Dit kan via een actief spel of door bewegen op muziek. Dat alles vanuit de belevingswereld van het kind.

Elke gymles ziet er weer anders uit en de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee, want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

Kleuter gym vindt plaats op elke woensdag van 14.30–15.30 uur in de gymzaal op de Papelaan 99.