Ouder & kindgym


Wat is ouder- en kindgym?
Dit zijn gymlessen die speciaal bedoeld zijn voor peuters van 1½ tot 4 jaar. Samen met papa, mama, opa of oma gaan ze lekker gymmen in een echte gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net” zult u zeggen, dat is waar. Maar juist het opdoen van bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Spelenderwijs ontdekken
Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. “Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig te horen krijgt. Wat thuis niet altijd kan of mag is wel mogelijk in de gymzaal. De peuters krijgen wisselende bewegingssituaties aangeboden waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen, rollen, of spelen met ballen of blokken. Samen met uw kind kunt u allerlei dingen proberen.

Leren van elkaar
Ook voor de ouders is het leuk om elkaar in de gymzaal te ontmoeten. Zij krijgen de kans om andere ouders met kinderen in dezelfde leeftijdsfase te leren kennen en zo dingen van elkaar te leren. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar gehouden moet worden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan nog andere dingen bij, zoals bijvoorbeeld het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Waar
De lessen worden gegeven door Patsy Brouwer, elke donderdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur en van

10.30 tot 11.30 uur in de gymzaal de Triangel aan de Papelaan 99.

 

U bent, samen met uw kind, van harte welkom om vrijblijvend twee gratis proeflessen mee te doen.